Това заяви официалният представител на САЩ в НАТО Джулиан Смит. Тя

...
Това заяви официалният представител на САЩ в НАТО Джулиан Смит. Тя
Коментари Харесай

Посланика на САЩ в НАТО: Ще изпратим категорично послание на Руси...

Това съобщи формалният представител на Съединени американски щати в НАТО Джулиан Смит. 

Тя уточни, че не би трябвало да се чака Украйна да получи публична покана за участие в Алианса. Смит обаче увери, че о време на срещата ще бъде изпратен сигнал до Украйна, че съдружниците „ подхващат съответни стъпки “, ориентирани към доближаване на Киев към участието.

Посланичката на Съединени американски щати в НАТО обаче увери още, че изрично обръщение ще бъде изпратено и до съветския президент Владимир Путин, че съдружниците на Киев " не отиват на никое място " и ще не престават да поддържат Украйна " колкото е належащо ". 

" Що се отнася до срещата на върха това лято - не чакам Алиансът да насочи покана на този стадий. Очаквам, че съдружниците ще могат да алармират, че алиансът продължава да се сближава с Украйна и че ние подхващаме съответни стъпки, с цел да служим като мост. Силно се надяваме, че президентът Зеленски ще може да се причисли персонално към нас и мисля, че той ще продължи да чува непоклатимото единение и увереност в поддръжката на съдружниците за неговата страна. И най-важното ще можем да дадем сигнал на президента Путин, че във връзка с нашата поддръжка за Украйна, ние няма да отидем на никое място, ние всички ще продължим да ги поддържаме толкоз дълго, колкото е належащо ”, уточни Смит. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР